Dagindeling

  • De dagindeling ziet er als volgt uit:

8.30 tot 9.00 binnenlopen en spelen met uw peuter.

Ruim op tijd laten we d.m.v  het maken van de kring weten dat u afscheid moet nemen.

9.00 Alle peuters en de juffen gaan in de kring. De ouders verlaten de speelzaal. Wij kijken wie er is door middel van elkaar begroeten met het goedemorgenlied………en  bespreken wat het knutselwerkje van die dag is. Daarnaast kijken we welke dag het is, welke kleur die dag heeft en welke juffen er zijn. We kijken door het raam naar buiten en kijken wat het weer gaat doen die dag. Elk dagdeel is er een hulpje en zijn of haar foto wordt opgehangen. In geval van een nieuw thema wordt dat in de eerste kring geïntroduceerd.

Komt u na 9.00 uur binnen dan is de tussendeur dicht. U kunt zelf niet meer het lokaal in, uw peuter uiteraard wel. U neemt dan afscheid in de gang . Jas uit en tas met beker in de gang laten staan. Voor uw peuter staat het stoeltje al klaar.

9.15 de kinderen gaan spelen en de juffen weten wie er wel of niet is. We knutselen meestal in  een klein groepje van 2 tot 4 peuters zodat er  veel aandacht voor elke peuter is en er soms prachtige gesprekken ontstaan.. Na het opruimen gaan we aan tafel waar we een stukje fruit eten en onze beker leegdrinken. 10.15  gaan we in de tweede kring waarin de taal, reken en muziekactiviteiten plaatsvinden.Aansluitend gaan we bij goed weer naar buiten. Bij slecht weer doen we binnen andere activiteiten zoals kleien, gymnastiek, auto’s rijden, dansen e.d.

 

  • Binnen komen en mogelijkheid tot vrij spelen en spelen met de ouder van 8.00 tot 9.00 uur. Uitzwaaien van de ouders  en ouders kunnen de leidsters spreken met hun vragen. 
  • 9:00 uur: We maken de 1e kring. Daarin kijken we wie er is, welke juffen er zijn, wie het hulpje is. We zien welke kleur en naam de dag heeft en wat het weer zal zijn die dag. 
  • Het thema waar we mee bezig zijn bepaald het knutselwerkje van dat moment. We kijken wat we maken en vooral ook hoe.
  • 9:30 tot 10.30. Spelen. Geleid en vrijspelen.
  • 10:30 Opruimen en aan tafel voor het fruit en het water.
  • 10:45 uur De 2e kring: De kring waarin we vertellen, muziek maken en spelletjes doen
  • 10:45 uur: Met mooi weer naar buiten. Bij slecht weer binnenactiviteiten voor de grove motoriek.
  • 11:45 – 12:00 uur de peuters worden opgehaald.

Welke taal-, muziek- en andere activiteiten we doen, vindt u regelmatig in het Zandbaknieuws.